środa, 12 marca 2014

Pieczeń z kaszy gryczanej i tofu

Pieczeń z kaszy gryczanej i tofu z dodatkiem zielonego groszku. Może być podana zarówno na obiad jak i na zimno np. na kolację bądź dla gości na imprezowy stół z zakąskami. Polecam wypróbować i podać z sosem czosnkowym czy pieczarkowym. Przepis jest łatwy a danie pyszne, zdrowe i dietetyczne! ;)

PRZEPIS
100 g ugotowanej kaszy gryczanej
paczka mrożonego groszku
opakowanie tofu naturalnego
1 jajo
sól i pieprz
ulubione zioła


Ugotowaną kaszę mieszamy z tofu, jajkiem na dość gładką lepką masę. Przyprawiamy do smaku. Wykładamy do formy połowę masy. Groszek gotujemy kilka minut i odcedzamy. Na pierwszą warstwę masy wykładamy groszek i przykrywamy 2 porcją kaszy z tofu. Pieczemy ok 60 min w 180C.