poniedziałek, 6 stycznia 2014

Kurczak pieczony w panierce musztardowo-majonezowej

Dziś propozycja na obiad dla całej rodziny. W sam raz na niedzielę lub tak jak dziś na dzień wolny od pracy :) U mnie pojawił się w jeden dzień w okresie świąteczno-noworocznym i był miłą odmianą od świątecznego jedzenia. Można podać z dużą ilością surówek bądź warzyw gotowanych na parze. Nie wymaga zbyt dużo pracy tylko już czasu podczas pieczenia. A my możemy aktywnie wypoczywać na świeżym powietrzu, pogoda przepiękna- za oknem widzę słońce i czuje wiosnę- w środku zimy :) Ale uwielbiam to i znikam korzystać z tego ciepła :) Miłego dnia:)

PRZEPIS

Kurczak (u mnie pałki, skrzydełka)
ulubione przyprawy do mięsa

MARYNATA
majonez
musztarda
czosnek
sól
pieprz

Mieszamy składniki marynaty. Przygotowujemy je w zależności od tego ile mamy mięsa. Mięso przyprawiamy i układamy w naczyniu do zapiekania. Każdy kawałek mięsa smarujemy marynatą. Odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczemy ok 60 min w temeraturze 180C.





1 komentarz: