Składniki:
1 bardzo duży seler
2 - 3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
1 duży por
4 nieduże ziemniaki
szklanka mleka kokosowego ALPRO http://www.alpro.com/pl
5 ziarenek ziela angielskiego
5 ziarenek pieprzu
2 liście laurowe
2 - 3 łyżki masła
mielony kminek
gałka muszkatołowa, sól
Wykonanie:
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, nie musimy szczególnie przejmować
się jej kształtem bo po ugotowaniu warzywa będą zmiksowane. Warzywa
podsmażamy na maśle przez około 10 - 15 minut. Następnie zalewamy je
gorącą wodą, dodajemy pieprz, ziele angielskie, liście
laurowe, sól i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut, aż warzywa
będą miękkie. Wówczas wyciągamy z zupy ziarna przypraw, liście laurowe i
marchewkę, miksujemy wszystko na krem, zupa będzie gęsta. Dodajemy szklankę mleka kokosowego ALPRO i doprawiamy do smaku kminkiem,
ewentualnie również gałką muszkatołową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz