SKŁADNIKI
- szklanka nieprażonej kaszy gryczanej (moczonej przez noc w zimnej wodzie)
- 3/4 szklanki quinoa
- szklanka płatków gryczanych
- 2 szklanki orzechów laskowe i włoskie
- szklanka pestek słonecznika
- pół szklanki pestek dyni
- 2 łyżki ziaren chia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 szklanki ziaren kakaowca
- szklanka suszonych owoców
- pół szklanki miodu
- pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego
Olej i miód rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie suche składniki poza suszonymi owocami wrzucamy do miski i łączymy z mokrymi. Wykładamy na blaszkę z papierem do pieczenia i pieczemy w 120 stopniach ok. pół godziny. Pod koniec pieczenia można dodać suszone owoce. Trzymamy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz