Składniki:
1 szklanka mąki z ryżowej
½ szklanki mąki jaglanej
½ szklanki mielonych migdałów
1 bardzo dojrzałe awokado
miód– 1-2 łyżki
wiórki gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Oba rodzaje mąk mieszamy dokładnie z mielonymi migdałami. Dodajemy
drobno posiekane bakalie i migdały. Awokado obieramy i usuwamy pestkę, a
następnie blendujemy na miazgę z miodem. Łączymy wszystkie
składniki i wyrabiamy ciasto. Jeśli jest zbyt suche można dodać odrobinę
wody. Dodajemy wiórki czekolady. Formujemy ciasteczka. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do
170 stopni na ok. 20 minut, aż ciasteczka się przyrumienią.
Wyglądają smakowicie :) Zaintrygowałaś mnie tym przepisem :)
OdpowiedzUsuń