PRZEPIS
- 1 woreczek kaszy gryczanej
- 125 g twarogu
- 1 cebula
- 1 jajko
- 3 łyżeczki soli
- 2-3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka koperku, drobno posiekanego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- sól, pieprz
- Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Przestudź.
- Cebulę zeszklij na rozgrzanym oleju.
- Kaszę zmiel razem z twarogiem, dodaj ostudzoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, bułkę tartą, posiekany koperek i przyprawy.
- Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Z masy formuj kotleciki, i piecz w piekarniku w 180C przez ok 30 min.
Ja dodaję do kotletów z kaszy i twarogu suszoną miętę :) Mniaaam
OdpowiedzUsuń