środa, 12 lutego 2014

Zupa krem z pora i selera naciowego

Pyszna, zdrowa i dietetyczna zupa. Przygotowuje się ją ekspresowo i smakuje wybornie :) Podałam z ciepłą i chrupiącą foccacią na którą przepis znajdziecie w innym poście. Polecam ten duet- idealny :)


PRZEPIS

  • kilka łodyg selera naciowego
  • 1 duży por
  • 1 cebula
  • pęczek szczypiorku
  • litr bulionu
  • sól, pieprz
  • łyżeczka gałki muszkatołowej
  • łyżka kukurydzy 
1. Pokroić w plastry białą część pora
2. Posiekać łodygi selera oraz cebulę.
3. Podduście warzywa na patelni, aż zmiękną.
4. Do blendera przełóżcie warzywa, przelać wcześniej przygotowany bulion, doprawić do smaku i zmiksować. Podać w miseczkach z łyżką kukurydzy. U mnie dodatkowo foccacia ale sprawdzą się również grzanki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz