niedziela, 22 października 2017

Dyniowe brownie

Pyszne, czekoladowe, wilgotne brownie z dodatkiem dyni. Oczywiście bez cukru ! :) koniecznie do zrobienia jeszcze dziś.


SKŁADNIKI
ciasto:
2 banany
szklanka puree z dyni
3 jajka
3 łyżki mąki kokosowej
3 łyżki mąki dyniowej
szczypta proszku do pieczenia
krem:
puree z dyni szklanka
gorzka czekolada 100g

PRZEPIS
Banany zblendować na muss, połączyć z puree z dyni, dodać jajka i wymieszać. Dodać mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać i przełożyć do formy. Piec ok 45 minut w 180C.
Spód wystudzić. Krem: Czekoladę rozpuścić, połączyć z puree z dyni i wymieszać, tak przygotowany krem przełożyć na ciasto. Odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz