piątek, 5 lutego 2016

Makaron z warzywami i wędzonym serem

Szybki makaron na szybki obiad- na dodatek zdrowo i smacznie. Oczywiście że to możliwe. Polecam ten przepis, bez mięsa z dużą ilością warzyw a dodatek twarogu wędzonego nadaje ciekawego smaku całości. Nie trzeba już dodować soli gdyż twaróg wedzoy charakteryzuje się dość słonym smakiem.

SKŁADNIKI 2 porcje
100 g makaronu
300 g warzyw (mogą być warzywa na patelnię)
50 g twarogu wędzonego
3 suszone pomidory
natka pietruszki
łyżka oleju rzepakowego

PRZEPIS
Makaron gotujemy al'dente. Na łyżce oleju podsmażamy warzywa do miękkości. Dodajemy pokruszony twaróg, suszone pomidory oraz ugotowy makaron. Całośc posypujemy natką pietruszki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz