Pyszny sernik bez sera z kaszy jaglanej z dodatekiem malin i chrupiący spód z musli- cudny zdrowy deser.
SKŁADNIKI
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
puszka mleka kokosowego
2 łyżki ksylitolu
maliny i jagody
spód:
szklanka musli
3 łyżi miodu
2 łyżki masła
PRZEPIS
Zaczynamy od przygotowania spodu. Musli łączymy z płynnym miodem i masłem. Mieszamy i masą wykładamy sylikonową forrmę. Wykładamy do lodówki na ok 2 Godziny. Ugotowana kaszę jaglaną blendujemy na gładko z mlekiem kokosowym(gęstą częścią). Dodajemy maliny, jagody i ksylitol, delikatnie mieszamy. Przekładamy na przygotowany spód i odkładamy ponownie do lodówki. Najlepiej kroić po kilku godzinach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz