sobota, 13 lutego 2016

Jaglany sernik z malinami na spodzie z musli

Pyszny sernik bez sera z kaszy jaglanej z dodatekiem malin i chrupiący spód z musli- cudny zdrowy deser.


SKŁADNIKI
2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
puszka mleka kokosowego
2 łyżki ksylitolu
maliny i jagody
spód:
szklanka musli
3 łyżi miodu
2 łyżki masła

PRZEPIS
Zaczynamy od przygotowania spodu. Musli łączymy z płynnym miodem i masłem. Mieszamy i masą wykładamy sylikonową forrmę. Wykładamy do lodówki na ok 2 Godziny. Ugotowana kaszę jaglaną blendujemy na gładko z mlekiem kokosowym(gęstą częścią). Dodajemy maliny, jagody i ksylitol, delikatnie mieszamy. Przekładamy na przygotowany spód i odkładamy ponownie do lodówki. Najlepiej kroić po kilku godzinach.