piątek, 12 lutego 2016

Domowa granola z kaszą gryczaną

Szybka domowa granola-- zdrowa bez cukru i zbędnych dodatków. Kasza gryczana dodana do granoli robi sę super chrupiąca i idealnie kopmouje się z płatkami. Koniecznie wypróbujcie!


SKŁADNIKI
100 g kaszy gryczanej białej
100 g płatków owsianych górskich
100 g płatków jaglnych
100 g płatków gryczanych
3 łyżki miodu
3 łyżki syropu daktylowego
2 łyżki maskła lub oleju kokoswego
suchone owoce i orzechy

PRZEPIS
Kaszę gryczaną białą moczymy przez noc w dużej ilości wody. Na następny dzień odlewany wodę i płuczemy kaszę, dodajemy wszytskie płatki oraz posiekane orzechy i suszone owoce. Dodajemy płynny miód, syrop daktylowy i tłuszcz. Całośc dokładnie mieszamy. Pieczemy ok 25 min 180C.