czwartek, 16 stycznia 2014

Łosoś pieczony z ziołami

Uwielbiam ryby. Mogłabym jeść je codziennie. Zarówno ryby morskie jak i słodkowodne. Łosoś to klasyk. Nie wymaga zbyt wielu przypraw bo sam w sobie jest pyszny. Kawałek łososia na parze stanowi pyszne i zdrowe danie. Ja dziś przedstawiam pieczony filet z łososia w ziołach po włosku. Taka porcja w zupełności wystarczy dla 2 osób. Do tego dodatki i mamy gotowy obiad. Dla mnie standardowo z warzywami i dodatkowo kaszą bulgur. Dla męskiej części rodziny mniej zdrowa wersja- frytki. Zachęcam wsyztskich do jedzenie i przygotowywania ryb. Nie wymaga to wielkiego talentu kulinarnego i można szybko stworzyć pyszne danie.


PRZEPIS

filet z łososia
przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, sok z cytryny)

Łososia skrapiamy sosem z cytryny i obsypujemy przyprawami. Pieczemy w piekarniku ok 25 min. Do tego dodatki, świetnie pasuje kasza z warzywami lub mniej zdrowe frytki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz