Dziś pyszna propozycja na wegetariański obiad. Idealne jaglane pulpety, pyszna kasza pęczak z warzywami- pyszne i zdrowe! :)
SKŁADNIKI * porcje
100 g kaszy pęczak
1 cukinia
2 młode marchewki
natka pietruszki
1 łyżka oleju ryżowego
sól
ulubione zioła
pulpety:
100 g ugotowanej kaszy jaglanej
1 łyżka skrobi
sól i pieprz
koperek
sos pomidorowy
PRZEPIS
Kaszę gotujemy al'dente. Warzywa obieramy i kroimy w talarki. Podsmażamy na łyżce oleju ryżowego do momentu kiedy puszczą sok. Soli i pieprzymy oraz dodajemy ulubione zioła. Kiedy warzywa będą miękkie dodajmy ugotowaną kaszę pęczak.
Przygotowanie pulpetów: Ugotowaną kaszę jaglaną doprawiamy do smaku. Dodajemy łyżkę skrobi (u mnie z tapioki). Formujemy pulpety i wrzucamy do gotującego się sosu pomidorowego. Gotujemy kilka minut i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz