Pyszne, lekkie i letnie ciasto. Wykorzystałam pyszne nowe galaretki od Winiary, które otrzymałam w prezencie. Ciasto zniknęło w mgnieniu oka. Pycha!
PRZEPIS
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki tortowej
1/2 szklanki mąki krupczatki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka
8 łyżek wody
8 łyżek oleju
KREM
krem śmietankowy z torebki
2 galaretki
truskawki i borówki
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę, wymieszać.
Następnie wsypać dwie mąki z proszkiem do pieczenia, powoli dodawać ubitą pianę z białek.
Ciasto piec 30 minut w tem.170*C
Blacha ( 20x35 ).
Na ostudzony biszkopt wykładamy krem, układamy połówki truskawek i zalewany tężejącą galaretką.
wygląda świetnie, ładny kolor wyszedł:D
OdpowiedzUsuńmam pytanie ???? czy ktoś się z was orientuje czy do kremu do tortów z torebki mogę dodać tężejącą galaretkę,żeby był bardziej gęsty ?
OdpowiedzUsuń