Rybka która była u mnie wczoraj na obiad. Staram się jeść ryby jak najczęściej. Dziś przygotowuję pstrągi pieczone z cukinią i warzywami. Zapewne przepis niedługo pojawi się na blogu. Tymczasem obiecany wczoraj przepis na filet z mintaja pieczony ze szpinakiem. Ja podałam z kaszą i warzywami.
Kilka filetów z mintaja (dorsza, pangi itp.)
Paczka szpinaku w śmietanie (u mnie hortex)
Mozarella light
sól i pieprz
Filety rozmrażamy przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy w naczyniu do zapiekania. Szpinak ze śmietaną rozmrażamy na patelni. Ja dodatkowo dodałam odrobinę czosnku i gałki muszkatałowej. Ser mozzarella kroimy w plastry. Na każdy filet nakładamy plastry sera, następnie szpinak. Zapiekamy w piekarniku ok 30 min w 180C. Ja podałam z kaszą i warzywami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz