Przepis ten to całkowita improwizacja w kuchni- jednak pyszna :) Pojawi się pewnie u mnie jeszcze nie raz. Polecam na zdrowy i bardzo dietetyczny obiadek :)
SKŁADNIKI
2 filety z białej ryby ( u mnie mintaj)
2 marchewki
pół brokuła
jogurt naturalny
ulubione przyprawy
bulion warzywny
do podania kasza pęczak
PRZEPIS
W małym garnku zagotowujemy bulion. Filety kroimy na mniejsze kawałki. Do bulionu dodajemy pokrojoną marchewkę i różyczki brokuła. Po chwili dodajemy kawałki ryby. Gotujemy ok 5-10 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy np. pietruszkę czy koperek. Odstawiamy i po chwili dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego lub chudej śmietany. Gotujemy kaszę pęczak i podajemy ją z potrawką. Jest naprawdę pyszna :)
uwielbiam ryby super podane <3
OdpowiedzUsuń