Składniki:
• 1 jajko
• 3 żółtka• 1 jajko
• 1 szklanka cukru
• 3 łyżki miodu
• 100 g masła
• 3 szklanki mąki
• 1 szklanka mleka
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Polewa
• 1,5 szklanki cukru
• 1/3 szklanki mleka
• 300 g masła
• 1 cukier waniliowy
• kakao
• opakowania wiórków kokosowych 400 g
Wykonanie:
Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać miekkie masło i miód, zmiksować razem. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st.C przez 30 minut. Ciasto najlepiej kroić po wystygnięciu. Mleko, cukier i masło rozpuścić, dodać kakao i cukier waniliowy, zagotować. Kostki ciasta nabijać maczać w ciepłej polewie. Następnie wkładać do miski z wiórkami i dokładnie obtoczyć z każdej strony. :)
wygladaja przepysznie,az slinka cieknie moje ulubione ciasteczka pycha
OdpowiedzUsuńpychotka az slinka cieknie moje ulubione ciasteczka
OdpowiedzUsuń