czwartek, 28 listopada 2013

Gołąbki z kaszą gryczaną, twarogiem i pieczarkami

Dziś przepis na pyszne pieczone gołąbki z farszem z kaszy gryczanej, pieczarek i twarogu w sosie pieczarkowym. Pyszne, zdrowie i dietetyczne :)

PRZEPIS:

- kilka zblanszowanych liści kapusty włoskiej
- pół woreczka kasza gryczanej
- pieczarki
- 100 g twarogu
- pieprz sól

SOS
-pieczarki
-cebula
- łyżka masła
- śmietana 12% lub jogurt naturalny

Mieszamy ugotowaną kaszę gryczaną z twarogiem, przyprawiamy do smaku. Dodajemy podduszone pieczarki. Farsz nakładamy na zblanszowane liście kapusty i zawijamy gołąbki. Układamy w naczyniu do zapiekania. Przygotowujemy sos. Podsmażamy cebulkę na złoto, dodajemy pieczarki, dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy śmietankę lub jogurt i przyprawiamy.
Gotowe gołąbki polewamy sosem i zapiekamy w piekarniku przez ok 45min w 180 C.
Pyszne i zdrowe;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz